Werkwijze

Hoe ik werk als uw architect

Ik nodig u graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We bespreken dan in grote lijnen de wensen en op welke manier we het samen kunnen aanpakken. Als we daarna doorgaan, begin ik in het denkproces met handschetsen. Ik bestudeer het programma in varianten waarbij ik schakel tussen plattegrond, doorsnede, gevel en het ruimtelijk model. In deze fase is het prettig en belangrijk om geregeld met de opdrachtgevers te sparren. 

Na de schetsfase teken ik alles uit in de computer. Behalve plattegronden en doorsneden worden geveltekeningen en modelstudies realistisch gematerialiseerd weergegeven. Parallel aan het ontwerpproces doe ik de budgetbewaking en het vergunningentraject. En in een latere fase de technische uitwerking, evt. aanbesteding en bouwtoezicht. Daarbij werk ik samen met specialisten die ik zelf aanstuur.

Zoals een architectonisch ontwerp een maatkostuum is, zo kunnen opdracht en werkzaamheden ook op maat gesneden worden. Bent u daarom nieuwschierig geworden of heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op voor het maken van een afspraak. 

impressie